Bulimi

Mennesker, der lider af bulimi, er bange for at tage på og veksler ofte mellem slanke- og fastekure, overspisningsepisoder og udrensning. Det anslås, at cirka 30.000 mennesker i Danmark lider af bulimi. Kendetegnene ved bulimi er overspisningsepisoderne og den udrensning, der finder sted efterfølgende pga. frygten for at tage på. Udrensningen kan fx være at kaste maden op igen, at dyrke overdreven motion eller at tage afføringsmidler.

Mennesker, der lider af bulimi, har et lavt selvværd og er ofte skamfulde og flove over både overspisningsepisoderne og udrensningerne, som skjules for omverdenen. Overspisningen giver dem ofte en umiddelbar lettelse, men bagefter følger skam og selvbebrejdelse over at miste kontrollen.

Først når udrensningen har fundet sted vil hun eller han opleve en form for ro og følelsesløshed og både overspisningsepisoderne samt udrensningen kan ses som en måde at undertrykke og kontrollere svære følelser og tanker på. Som regel er mennesker som lider af bulimi normalvægtige, hvilket gør lidelsen lettere at skjule for omverdenen end fx anoreksi eller overspisning.

Kilde: Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser & Selvskade

”Fantasien er alt. Den er forpremieren på livets kommende tiltrækninger.”
- Albert Einstein